-
RSS

Recente posts

Visogen en antikratervloeistof
Welke?

Categorieën

Gekke woorden
Taalweetjes
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Visogen en antikratervloeistof

Visogen en kraters, is daar iets aan te doen? Het klinkt eng, maar gelukkig, het heeft niets te maken met uw of mijn uiterlijk. We hebben het niet over een grijsgrauw ziekelijk oog of putjes in de huid door acne. Het gaat om een siliconenbesmetting. 'Bah, dat klinkt nog viezer!', zegt u? Dat valt mee.
 
Het zit zo: ik had kozijn en deur van mijn nieuwe badkamer geschilderd. Maar het geschilderde oppervlak vertoonde kuren. Er ontstonden blaasjes. Geen luchtbellen (dat euvel ken ik ook), maar plekken waar de verf 'wegtrok'.
 
Hoera voor internet: even googelen leverde de volgende informatie op:
'[...] heeft de schilder ook het tijdens het schilderen soms last van siliconenbesmetting op het oppervlak dat hij appliceert. Dit is te zien aan kraters, welke (!!!, zie mijn vorige blog) ontstaan in de net aangebrachte verf. We noemen dit ‘visogen’. De kraters ontstaan plaatselijk wanneer met de kwast over of langs recent aangebrachte siliconenkit wordt geschilderd. In dat geval kan een antikratervloeistof aan de verf worden toegevoegd. Deze toevoeging verandert de oppervlaktespanning van de verf, waardoor deze niet meer ‘kratert’ op of langs de kit.'
(bron:www.schildersvak.nl/vraagbaak)
 
En hoera voor De Eclips in Assen, die nog een paar druppels antikratervloeistof voor mij had. Ik ga weer visoogvrij en kraterloos over straat!

3 Reacties op Visogen en antikratervloeistof:

Comments RSS
replica Cartier uk on dinsdag 25 december 2018 05:45
Actually the summer vocation is comes for the extracurricular activities.
Reageren op een reactie


replica rolex watches on zaterdag 30 maart 2019 13:34
Keep up the good work.
Reageren op een reactie


Beckett on maandag 26 augustus 2019 11:45
Wat op geen enkele manier is bevestigd, is de bijdrage die een vetdieet, inclusief chocolade, chips en friet, kan hebben op acne.
Reageren op een reactie

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint